петак, 4. април 2014.

Ledena Bajadera

Možete od ovog recepta imati čarobnu tortu ili fini kolač.
Ne peče se, a bogami i ne mesi...
Lako, brzo i odličnog ukusa je kad se rashladi.
Za predstojeće dana, tople i sunčane da što manje budete u kuhinji...

Potrebno je:
Za donju bajadera koru;
300g mlevenog keksa
100g mlevenih oraha
3 kašike prah šećera
2dcl mleka
100g čokolade
100g margarina


Priprema:
Mleveni keks , orahe i šećer pomešati.
Čokoladu rastopiti sa margarinom pa dodati mleko te sada sve pomešati sa keksom.
Ja sam potom okrugli pleh sa štipaljkom obložila pek papirom i ovu koru da je tako nazovem smesu od oraha i keksa dole na papir lepo raspodelila.
Potom pripremam fil za koji je potrebno:
5dcl mleka
2 kašike jelovne gustina
1 puding od vanile
100g bele čokolade
100g margarina
3 kašike šećera
Mleko staviti u šerpu i ugrejati, od ove količine mleka odvojiti 1dcl i u njemu rastvoriti puding, šećer, i gustin.
Kada mleko provri sve lepo zakuvati.
Dodati tačnije rastopiti čokoladu i margarin i sve lepo preliti preko kore od keksa.
Kada se sve lepo rashladi preliti glazurom od čokolade.
Za glazuru od čokolade je potrebno:
100g čokolade i 30g margarina
Priprema:
U jednom sudu rastopiti margarin i čokoladu i preliti preko torte.
Enjoy!!!

4 коментара:

  1. NE RAZUMJEM KOJA SE ČOKOLADA I MARGARIN PRELIVA PREKO KORE OD KEKSA???
    hVALA NA ODGOVORU!!

    ОдговориИзбриши
  2. NE RAZUMJEM KOJA SE ČOKOLADA I MARGARIN PRELIVA PREKO KORE OD KEKSA???? HVALA NA ODGOVORU!!!!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман3. мај 2014. 12:35

    Nista mi nije jasno... Sta se preliva...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман5. јун 2014. 12:58

    Prvo ide podloga od keksa, zatim zuti fil sa pudingom, belom cokoladom i margarinom, posle toga se prelije glazurom od crne cokolade i margarina.

    ОдговориИзбриши